luni, 7 decembrie 2009

Nesimţirea pe patru roţi

Mă întreb de multe ori de ce pentru simplul fapt că eşti femeie trebuie să înduri nesimţirea bărbaţilor,în toate ipostazele posibile,pentru că din nefericire,nesimţiţi sunt peste tot:la serviciu,unde îţi contestă intelectul,doar pentru că eşti femeie,pe stradă,unde îţi adresează tot felul de "urări",doar pentru că eşti femeie,în mijloacele de transport în comun,unde,dacă eşti singură vei fi prada unui nesimţit care se va lipi de tine şi se va freca sugestiv,iar tu,pentru că eşti femeie,nu te vei duela verbal cu nesimţitul.

Bineîţeles,nesimţirea ajunge la cote maxime în trafic.Aici, ca şi în celelalte ipostaze ai de suferit doar pentru că eşti femeie,iar dacă se întâmplă să mai fii şi blondă,atunci sigur vei deveni victima mârlanului pe patru roţi.De câte ori nu ţi s-a întâmplat ca,femeie fiind,să auzi „Ce fă, ţi-a luat mă-ta şosea?”, sau să te trezeşti din senin cu saliva nesimţitului curgând pe parbriz? Doamne fereşte să te urci la volan fără să cunoşti limbajul non-verbal al nesimţitului pe patru roţi.Preferatele lui sunt atenţionarea cu farurile şi claxonatul insistent.Soluţia este să te retragi pe prima bandă,dar evident mârlanul odată ajuns în dreptul făpturii ofensabile va coborî geamul şi îi va adresa câteva injurii cu rol punitiv, care îi vor aminti din nou că este femeie. Există şi situaţii în care,odată ce i-ai făcut loc, se postează în faţa ta şi opreşte brusc (normal,fără semnal, căci mâna este ocupată să bată ritmul manelei ordinare pe care o ascultă la maxim)sau să facă dreapta pe prima stradă.Nu mai este cazul să te întrebi de ce se grăbea. Este evident,ai dat peste un nesimţit pentru care codul rutier este inutil,iar regula lui de baza este :„regulile sunt pentru proşti”.

Un pont pentru viitor: nu cumva să îndrăzneşti să îi aplici acelaşi comportament,sigur se va da jos din maşină la primul semafor şi fără reţineri îşi va testa bâta de baseball pe care o are în stânga lui,chiar dacă eşti femeie.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu